Content Marketing: Tabelul Periodic

Share Button

Promovarea prin continut a luat amploare in ultimii ani ca o strategie de marketing online foarte eficienta. Pe de o parte pentru ca prin continut un brand isi poate crea si mentine relevanta pentru SEO; motoarele de cautare functioneaza pe baza de continut si link-uri contextuale. Pe de alta parte, asa cum spuneam si in cazul blogului de companie, continutul este mediul prin care un brand poate creste in online, prin comunicare constanta si impartasirea de informatie utila pentru utilizatori, mai degraba decat prin ‘vanzarea’ propriilor produse si servicii.

Nu exista insa doar blogul atunci cand vorbim de content marketing. Ganditi-va la un intreg ecosistem pe care o companie si-l poate construi in jurul propriului website, de canale de comunicare si tipuri de continut care lucreaza impreuna la construirea unei imagini si a unei audiente receptive.

Cei de la Econsultancy au realizat un Tabel Periodic al tuturor elementelor si pasilor important de urmat in crearea si gestionarea unui astfel de ecosistem de content marketing. (Click pe imagine pentru a o deschide intr-o alta fereastra)

The Periodic Table of Content Marketing, by Chris Lake.

The Periodic Table of Content Marketing

Tabelul e structurat pe formate si tipuri de continut, canale de comunicare, indicatori de performanta si obiective de urmarit in cazul marketingului de continut, elemente cu potential viral si un checklist de urmat inainte de publicarea oricarui tip de continut.

Desi nu ofera foarte multe indicatii, tabelul mi se pare foarte folositor, fiind practic o harta care te ajuta sa te orientezi in acest spatiu vast care este marketing-ul de continut. Fie ca de-abia te apuci sa conturezi un plan de marketing de continut pentru blogul sau afacerea ta, fie ca vrei sa-ti extinzi metodele de promovare online, este bine de avut la indemana.

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre cum se concepe si se executa un plan de content marketing, acest Ghid de la QuickSprout mi se pare cel mai complet.

Daca iti place Tabelul Periodic de Content Marketing, nu ezita sa-l arati si celorlalti. Da share pe social media folosind butoanele de mai jos.

Share Button

Speak up! Let us know what you think.